Consultatii de specialitate: 0264-4465660723-270676 Cardiologie Interventionala: 0371-350.647

Sincopa

Sincopa este o pierdere tranzitorie a starii de constienta, ducand de obicei la cadere si reprezinta cam 1% din cazurile care se prezinta in serviciile de urgenta ale spitalelor. Cauzele sunt multiple – reflexe, cardiace, neurologice sau psihiatrice.

Cele mai frecvente sincope si totodata cele mai putin periculoase din punct de vedere cauzal sunt cele reflexe – sincope mai frecvente la varste tinere, care apar in conditii de stres, caldura, aglomeratie – sunt asa numitele popular lesinuri. Sincopele cardiace pot fi date de boli ale valvelor inimii, infarcte miocardice, embolii pulmonare, boli ale muschiului inimii, tulburari de ritm sau de conducere ale inimii.

Acestea sunt boli grave care necesita investigatii suplimentare (electrocardiograma, ecocardiografie, monitorizare EKG pe 24 de ore etc.) si deseori tratamente speciale, variind de la medicamente antiaritmice la proteze valvulare, stimulatoare cardiace, defibrilatoare implantabile, by-pass cardiac sau dilatari de vase cornariene. Sincopele neurologice pot fi cauzate de epilepsie sau de accidente vasculare cerebrale, afectiuni mai grave care necesita si ele investigatii serioase.

Orice persoana care a trecut printr-o astfel de pierdere de constienta necesita consult medical, cel neurologic si cel cardiologic fiind vitale pentru excluderea unei boli grave, sincopele punand in pericol atat viata celui care are sincopa, cat si alte vieti, in special in cazul in care persoana respectiva are meserii care implica siguranta altor oameni sau este pur si simplu conducator auto.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

#

Programari

Cardiologie si alte specialitati medicale:

0264 446 566 / 0723 270 676

Cardiologie interventionala:

0371 350 647